دستپخت, کیک و شیرینی

آموزش پخت شیرینی زنجبیلی

شیرینی زنجبیلی، از شیرینی هایی است که طرفدارن بسیاری دارد. تهیه این شیرینی نه‌تنها بسیار لذت‌بخش است، بلکه تزیین آن نیز می‌تواند بسیار سرگرم‌کننده باشد. بنابراین، اگر یک مهمانی در پیش دارید یا می‌خواهید برای اعضای خانواده خود شیرینی خوش‌طعم و جذابی را تهیه کنید، شیرینی زنجبیلی می‌تواند انتخاب خیلی خوبی باشد. ما در این مقاله به شما می‌آموزیم که چگونه این شیرینی را در خانه تهیه کنید اما قبل از آن لازم است با این شیرینی و فواید آن بیشتر آشنا شوید.

شیرینی زنجبیلی و اطلاعات تغذیه‌ای آن

شیرینی زنجبیلی به دسته وسیعی از شیرینی‌ها گفته می‌شود که معمولا با زنجبیل، میخک، جوز هندی یا دارچین، طعم‌دار می‌شوند و با عسل، شکر یا شیره قند، شیرین می‌شوند. این شیرینی که اغلب به شکل بیسکویت است معمولا در کشورهای غربی در نزدیک کریسمس سرو می‌شود. شیرینی زنجبیلی در بسیاری از مواقع به شکل یک آدمک تزیین می‌شود و به همین دلیل در بسیاری از کشورها به‌عنوان تزیین نیز محبوب است.
زنجبیل گیاهی گل‌دار است که از دیرباز به دلیل خواص درمانی و دارویی‌اش شناخته‌شده است. اغلب تصور می‌شود که این گیاه می‌تواند حالت تهوع را درمان کند و باعث تقویت هضم غذا شود. بنابراین، گنجاندن زنجبیل در رژیم غذایی یکی از راه‌های شگفت‌انگیز برای تجربه قدرت شفابخش این گیاه است. علاوه بر این، 25 عدد شیرینی زنجبیلی می‌تواند حاوی موارد زیر باشد:
•    کالری: 166 کیلوکالری
•    کربوهیدرات: 27 گرم
•    پروتئین: 1 گرم
•    چربی: 5 گرم
•    چربی اشباع‌شده: 3 گرم
•    کلسترول: 15 میلی‌گرم
•    سدیم: 139 میلی‌گرم
•    پتاسیم: 186 میلی‌گرم
•    شکر: 14 گرم
•    ویتامین A: 175 IU
•    کلسیم: 36 میلی‌گرم
•    آهن: 3/1 میلی‌گرم

تاریخچه شیرینی زنجبیلی

تاریخچه شیرینی زنجبیلی یا کلوچه زنجبیلی به دوران مصر و یونان باستان برمی‌گردد که در آن زمان این شیرینی با اهداف تشریفاتی تهیه و سرو می‌شد. در قرن یازدهم و وقتی جنگجوهای جنگ صلیبی از خاورمیانه به اروپا سفر کردند ادویه‌های این شیرینی را همراه با خود بردند. پس از آن پخت شیرینی زنجبیلی رواج بسیار زیادی پیدا کرد.
در آن زمان این شیرینی با آیسینگ و رنگ طلایی خوراکی تزیین می‌شد و شیرینی زنجبیلی به‌عنوان هدیه و نشانه عشق میان افراد ردوبدل می‌شد. امروزه این شیرینی محبوبیت بسیار زیادی در سراسر جهان دارد که برخی افراد آن را به شکل یک کوکی ترد و برخی دیگر آن را به شکل یک کوکی نرم‌تر و پف‌کرده‌تر تهیه می‌کنند. علاوه بر این، داستان شیرینی زنجبیلی که شخصیت اصلی آن یک شیرینی زنجبیلی به شکل آدمک است، در میان کودکان محبوبیت زیادی دارد.

مواد لازم برای تهیه شیرینی زنجبیلی

  1. آرد سفید ۲ پیمانه استاندارد اندازه گیری
  2. زرده تخم مرغ ۲ عدد
  3. شکر سفید ۱ پیمانه استاندارد اندازه گیری
  4. کره یا روغن جامد نرم شده ۵/۰ پیمانه استاندارد اندازه گیری
  5. پودر زنجبیل ۱ قاشق چای خوری
  6. ادویه شیرینی ۵/۰ قاشق چای خوری
  7. بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
  8. زرده تخم مرغ زده شده با کمی ماست و زعفران ۲ عدد (برای روی شیرینی)

 

دستور پخت شیرینی زنجبیلی

  1. زرده تخم مرغ را با کره و شکر مخلوط کنید:
    کره و شکر و زرده تخم مرغ را با هم مخلوط کرده خوب هم می‌زنیم تا نرم و یکپارچه شود.
  2. ادویه شیرینی، پودر زنجبیل و بیکینگ پودر را اضافه کنید:
    پودر زنجبیل، بیکینگ پودر و در صورت تمایل ادویه شیرینی را به ترکیب زرده تخم مرغ و شکر اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم.
  3. آرد را اضافه کنید:
    آرد سفید را کم کم اضافه کرده و هم می‌زنیم تا گلوله آردی ایجاد نشود.
  4. خمیر شیرینی را ورز دهید:
    مایه شیرینی را خوب مالش می‌دهیم تا خمیر نرمی ایجاد شود که به دست نمی‌چسبد.
  5. به خمیر یک ساعت استراحت دهید:
    خمیر را برای یک ساعت می‌گذاریم در نایلون بماند.
  6. شیرینی زنجبیلی را قالب بزنید:
    آنگاه خمیر را از نایلون در بیاورید، روی تخته آردی پهن کنید و با وردنه آن را به ضخامت نیم الی یک سانتی متر نازک می‌کنیم، سپس قالب می‌زنیم.
  7. شیرینی‌ها را در فر بگذارید:
    سینی فر را از قبل چرب می‌کنیم و شیرینی‌ها را در آن با فاصله می‌چینیم و با برس روی آن‌ها را از مایع مخلوط همگن زرده تخم با کمی ماست و زعفران می‌مالیم.
  8. شیرینی‌ها را بپزید:
    سینی را در فری که قبلا گرم کرده‌ایم و می‌گذاریم تا با حرارت ۳۰۰ درجه به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بپزد. تا روی شیرینی ها کمی طلایی شود.
  9. شیرینی‌های زنجبیلی را سرو کنید:
    سینی را از فر درآورده پس از سرد شدن از سینی جدا می‌کنیم و در ظرف می‌چینیم (خمیر این شیرینی را می‌توان در فریزر نگهداری کرد)

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *